Kurumsal

KVKK Aydınlatma Metni

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU GEREĞİ AYDINLATMA METNİ

DATAFAKS KAĞIT MAMÜLLERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ olarak Kişisel verilerinizin korunmasına ve güvenliğine azami özen göstermekteyiz. 6698 sayılı Kişisel verilerin korunması kanunu çerçevesinde işlenen kişisel verilerinizle ilgili olarak sizleri bilgilendiriyoruz. 

HANGİ KİŞİSEL VERİLERİ TOPLUYORUZ

• ÇALIŞAN : Kimlik Bilgileri, İletişim bilgiler, Askerlik durumuna ilişkin bilgiler, Eğitime ilişkin bilgiler, Mesleki tecrübe bilgileri, AGİ için gerekli olan aile yakınlarına ilişkin kimlik bilgileri, Güvenlik kamerası kayıtları, Özlük dosyası için tutulması zorunlu bilgiler, Finansal bilgiler, Özgeçmiş formunda bulunan bilgiler, Şirket araçlarına ilişkin konum bilgileri, İş sağlığı ve güvenliği mevzuatı çerçevesinde işyeri hekimi ve İş güvenliği uzmanlarınca tutulan kayıtlar, sürücü belgesi bilgileri, Muhasebe, güvenlik, şöförlük gibi özel görevlerde çalışacak olanlar için mahkumiyet bilgileri, Mutfakta çalışan personel için bulaşıcı hastalık taşımadığına ilişkin sağlık verileri, İşe giriş çıkışların takibi için kartlı sistem bilgileri, Log kayıtları, İcra müdürlüğü ve mahkemeler tarafından gönderilen müzekkerelerdeki bilgiler.

• ÇALIŞAN ADAYI : Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Özgeçmiş, Eğitim Bilgileri, Şirkete gelmeleri halinde işyeri ve dışında bulunan güvenlik kamerası ile kişisel verileri kaydedilmektedir.

• SÖZLEŞMESEL İLİŞKİDE BULUNDUĞUMUZ HİZMET ALDIĞIMIZ KİŞİLER, MÜŞTERİ, KİRACI, SATICI, TEDARİKÇİ VE DİĞER ÜÇÜNCÜ KİŞİLER : Ad soyad, TC Kimlik Numarası, İletişim Bilgileri, Banka hesap bilgileri, Sözleşmede yer alan bilgileri, Faturalandırma işlemleri için gerekli bilgiler, İrsaliyelerde yer alan bilgiler, Proforma ve Tekliflerde yer alan bilgiler, Vekâlet ve imza sirküleri, Vergi dairesi ve vergi no bilgileri, Çek, bonolara ilişkin evraklarda yer alan bilgiler.

• ZİYARETÇİ : İsim, Soy isim, Telefon numarası işyeri içinde ve dışında bulunan güvenlik kamerası kayıtları.

KİŞİSEL VERİLERİN HANGİ AMAÇLA İŞLENECEĞİ

Kişisel verileriniz, İnsan kaynakları süreçlerinin yürütülebilmesi, Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi, Finans Ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi, Çalışanlar İçin İş Akdi ve Mevzuattan Kaynaklı Yükümlülüklerin Yerine Getirilmesi, Fiziksel Mekan Güvenliğinin Temini, Erişim Yetkilerinin Yürütülmesi, Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi, İş Sağlığı / Güvenliği Faaliyetlerinin Yürütülmesi İnsan Kaynakları Süreçlerinin Planlanması, Görevlendirme Süreçlerinin Yürütülmesi amaçları için İşçinin iş için gerekli niteliklere sahip olup olmadığının tespiti, Sözleşmesel yükümlülüklerin yerine getirilmesi amaçları için işlenmektedir.

KİŞİSEL VERİLERİN KİMLERE VE HANGİ AMAÇLA AKTARILABİLECEĞİ

Kişisel verileriniz hiçbir şekilde yurt dışına aktarılmamaktadır.

• ÇALIŞAN : Kişisel verileriniz yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına, Maaş ödenmeleri için gerekli olan bilgiler ilgili bankaya, işçiler için özel sağlık sigortası yapılması halinde ilgili şirkete, İŞKUR’a aktarılmaktadır. Adli müzekkerelere cevap verilmesi amacıyla yazı cevapları için gereken bilgiler Şirket Avukatları, dışarıdan hizmet alınan Mali Müşavirlik şirketleri ile paylaşılmaktadır.

İşçilerin iş dolayısıyla konaklama yapacak olması ve işveren tarafından rezervasyonun yapılması halinde rezervasyonlarda verilmesi zorunlu bilgileriz ilgili şirkete aktarılmaktadır. Yine işçilerin katılacağı seminer, eğitim, fuarlarda istenen kişisel bilgileriniz bu şirket ve kurumlara istenen bilgilerle sınırlı olarak aktarılmaktadır.

İşçinin yaptığı işle ilgili olması halinde o işle ilgili muhataplarına Ad, Soyad, Telefon ve e-posta adresleri paylaşılmaktadır.

• ÇALIŞAN ADAYI : Kişisel verileriniz hiçbir şekilde üçüncü kişi ve kurumlarla paylaşılmamaktadır.

• SÖZLEŞMESEL İLİŞKİDE BULUNDUĞUMUZ HİZMET ALDIĞIMIZ KİŞİLER, MÜŞTERİ, SATICI, TEDARİKÇİ, VE DİĞER ÜÇÜNCÜ KİŞİLER : Kişisel verileriniz vergi dairesi ve diğer kamu kuruluşları ile Ödemeler için ilgili bankalarla, Şirketimizin çalıştığı Yeminli Mali Müşavirlik bürolarıyla, Dışardan alınan Mali Müşavirlik Büroları ile Hukuki işlem yapılması halinde veya sözleşme hazırlanması amacıyla Hizmet aldığımız Hukuk Büroları ile Yapılan sözleşmelerin diğer muhatapları ile paylaşılmaktadır. Ayrıca verdiğiniz çek ve bonolar üçüncü kişilere devredilmektedir. Çek ve bonolardaki bilgilerde devralanlara geçmektedir.

• ZİYARETÇİ  : Talep halinde emniyet birimleri dışında hiçbir kamu kurum ve kuruluşla paylaşılmamaktadır.

KİŞİSEL VERİ TOPLAMANIN YÖNTEMİ 

• ÇALIŞAN : İş başvuru Formları, İş sözleşmesi imzalanırken verilen bilgiler,Özgeçmiş formları, Kariyer siteleri, Güvenlik kamera kayıtları, Çalışan tarafından rızaen verilen bilgiler, SGK, İŞKUR, Vergi dairesi gibi kurumlardan elde edilen bilgiler, İş araçları için konum bilgileri sağlayan programlar, Özlük dosyası oluşturulurken gerekli bilgilerin toplanması, iş sağlığı ve güvenliği çerçevesinde iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanının tutuğu kayıtlar, Mahkeme ve icra müdürlüklerince gelen müzekkereler

• ÇALIŞAN ADAYI : İş başvuru formları,ilgili kişi tarafından rızaen verilen özgeçmiş formlarından ,kariyer sitelerinden

• STAJYER : İlgili staj formları ve sözleşmelerden, ilgili kurumun verdiği bilgiler,Kişin kendisin verdiği bilgiler, Güvenlik kamerası kayıtları,

• SÖZLEŞMESEL İLİŞKİDE BULUNDUĞUMUZ HİZMET ALDIĞIMIZ KİŞİLER, MÜŞTERİ, KİRACI, SATICI, TEDARİKÇİ VE DİĞER ÜÇÜNCÜ KİŞİLER : Sözleşmeler, Fatura,İrsaliye, sipariş formu ve proforma Kartvizit,Teklifler,İlgili kişi tarafından rızaen bilgi vermesi, Kamu kurum ve kuruluşlarının ilettiği veriler,Muhasebe departmanına tarafınızın rızaen verdiği bilgiler, Şirkete gelmeniz halinde sekretarya tarafından alınan bilgiler,Şirkete gelmeniz halinde güvenlik kamerası kayıtları,

• ZİYARETÇİ : Güvenlik kamerası kaytları,Girişte sekreteryaya rızaen verdiğiniz bilgiler


KİŞİSEL VERİLERİNİZİN NE KADAR SÜRE İLE SAKLANDIĞI

Kişisel verileriniz ancak ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza etmektedir. Bu kapsamda, öncelikle ilgili mevzuatta kişisel verilerin saklanması için bir süre öngörülüp öngörülmediği tespit edilmekte, bir süre belirlenmişse bu süreye uygun davranılmakta, bir süre belirlenmemişse kişisel veriler işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar saklanmaktadır. Sürenin bitimi veya işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde, daha uzun süre işlenmelerine izin veren hukuki bir sebep bulunmaması halinde, kişisel verileriniz Şirket’in Kişisel Verilerin Saklanması ve İmhası Politikası’na göre silinmekte, yok edilmekte veya anonim hale getirilmektedir.

KİŞİSEL VERİ TOPLAMANIN HUKUKİ SEBEBİ

Sözleşmenin kurulması ve ifası nedeni ile, Kanunlarda açıkça öngörülmesi, Hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi, İlgili kişinin kendisinin alenileştirmiş olması, Açık rızaya dayalı olarak işlenmesi,  Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

KİŞİSEL VERİLERE İLİŞKİN HAKLARINIZ NELERDİR

a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
d) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
e) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
f) KVKKanunun 7nci maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
g) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
h) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
i) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, 
haklarına sahipsiniz.

KİŞİSEL VERİLERE İLİŞKİN HAKLARINIZI NASIL KULLANABİLİRSİNİZ

Kişisel verileri koruma kurulu tarafından belirlenecek diğer yöntemler saklı olmak kaydı ile kimliğinizi tespite yarayan belge ile İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi Deri OSB Mah. Gergef  Sok. No:5 Tuzla / İstanbul posta ile veya datafaks@datafaks.com.tr adresine e-posta yolu ile başvurabilir veya şirketimize gelip bizzat gelip başvurunuzu yapabilirsiniz.


KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENMESİNE YÖNELİK BAŞVURUNUZ VE TALEPLERİN CEVAPLANMA SÜRESİ 

Talep ve başvurularını tarafımıza ulaştığı tarihten itibaren 30 gün içinde değerlendirilerek cevaplandırılır. Cevaplar e-posta adresinize veya bildirdiğiniz adrese posta yolu ile yapılır.