Kurumsal

Tarihçe

Datafaks, 1988 yılında Şahıs Firması olarak kurulmuş ve 1994 yılında Şirketleşme sürecini tamamlamıştır.

Rulo ve Faks Kağıdı üreticisi olarak 150m² lik bir alanda azim ve inançla üretim faaliyetlerine başlayan Datafaks, uzun yıllar Kırtasiye ve Perakende sektörüne hizmet vermiştir. Datafaks’ta üretim faaliyetleri yerli üretim makineleri ile başlamış, zaman içerisinde İthal Rulo Kesim Makinesi yatırımları yapılarak bugünkü sağlam temeller atılmıştır.

Finans sektörünün yeni teknolojileri hayata geçirmesi ile büyük önem kazanan rulo kağıdı temini konusunda, Datafaks’ta ihtiyaca paralel olarak yatırımlarını sürekli artırmıştır.

Datafaks tarafından, 2002 yılında Ümraniye’de 2.500 m² lik yeni Fabrika binası inşa edilmiş ve üretim burada sürdürülmüştür.

2003 yılında yapılan Sürekli Form Baskı Makineleri yatırımı ile üretim faaliyetleri Baskı Sektörüne de kaydırılmıştır.

Yapılan baskı makinesi yatırımları ile Türkiye’nin önde gelen Firmalarına basılı evrak konusunda da hizmet vermeye başlayan Datafaks diğer alanlarda gösterdiği üstün başarıyı bu alanda da sağlamıştır.

2009 yılında yine aynı bölge de 2.500 m² ’lik yeni fabrika binası yatırımı yapılmış ve bu binada da makine parkuru kurularak üretim sürdürülmüştür. Ayrıca 8 renk Sürekli Form Baskı Makinesi yatırımı yapılarak bu alanda da Türkiye’de ilkler başarılmıştır.

Daha sonra yapılan Tabaka Ofset Baskı Makinesi yatırımları ile makine parkuru genişletilmiş ve baskı sektörüne ayrı bir alan da daha hizmet verilmeye başlanmıştır.

2011 yılında İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesinde yapılan arsa yatırımı ile 15.000 m² lik kapalı alana sahip fabrika binasının inşaatına başlanmıştır.

2013 yılı başında ise İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesindeki yeni Fabrika Binasında üretim faaliyetleri başlamıştır.

Yeni Fabrika binasına taşınılması ve üretim faaliyetlerine burada başlanılmasını takiben makine parkuruna Sürekli Form ve Tabaka Ofset Makine yatırımları yapılarak Makine Parkuru oldukça güçlü bir hale getirilmiştir.

Günümüzde de Datafaks’ın yatırımları ve iş gücü istihdamları, hedefleri doğrultusunda, hız kesmeden, büyüyerek devam etmektedir.

Datafaks Kağıt Mamülleri San. ve Tic. Ltd.Şti.